Informatiesessie voor kinderen van de kindertehuizen Gaytrie en Open Poort in Nickerie

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september 2024, zijn er een awareness sessies gehouden voor kinderen van de kindertehuizen Gaytrie en Open Poort in het district Nickerie. Het is van groot belang dat ook kinderen bewust worden van de negatieve gevolgen van kwikgebruik. Tijdens deze sessies, georganiseerd door het EMSAGS Project in samenwerking met de leiding van de kindertehuizen, kregen de kinderen uitleg over wat kwik is en hoe het in ons lichaam terechtkomt.

De kinderen leerden ook over de gevolgen van kwik voor zowel mens als milieu, wie kleinschalige goudzoekers zijn, waar zij werken en welke methoden zij gebruiken om goud te winnen. Om de informatie toegankelijker te maken, keken de kinderen naar een animatievideo over kwik en de goudwinning.

Deze interactieve aanpak hielp de kinderen niet alleen om meer te leren over dit belangrijke onderwerp, maar ook om bewustzijn te creëren over de impact van goudwinning en het gebruik van gevaarlijke stoffen waaronder kwik. Het doel was om hen aan te moedigen duurzame keuzes te maken en verantwoordelijk om te gaan met het milieu.

"Improving Environmental Management in the Mining Sector of Suriname, with Emphasis on Artisanal and Small-Scale Gold Mining (ASGM)" - EMSAGS Project
Our Partners