Kennisuitwisseling Suriname - Guyana met betrekking tot kleinschalige goudmijnbouw

In de periode 24 tot en met 28 juni 2024, heeft een kennisuitwisseling programma plaatsgevonden tussen Suriname en Guyana. Een team bestaande uit vertegenwoordigers van diverse overheidsinstellingen, die betrokken zijn bij de mijnbouwsector en het EMSAGS Project hebben deelgenomen aan dit kennisuitwisseling programma. Deze activiteit valt onder de zuid-zuid samenwerking die ondersteunt wordt vanuit output 4.3 namelijk “Regionaal samenwerkingsmechanisme geconsolideerd, ter bevordering van informatie-uitwisseling met buurlanden van de Guyana’s over de beste ASGM milieumethoden en beleid”.  

De doelstellingen van deze uitwisseling waren:

  • Kennisuitwisseling tussen Surinaamse en Guyaanse instanties met betrekking tot Near Real Time Monitoring (NRTM), monitoring en handhaving, beleid en juridisch kader van de ASGM-sector.
  • Identificeren van onderwerpen en kwesties op technisch en regionaal niveau met het oog op het ontwerpen van een regionaal seminar op hoog niveau tussen Guyana, Suriname en Frans-Guyana.

Deze kennisuitwisseling omvatte ook het delen van geleerde lessen uit de resultaten van het project.

Naast de vertegenwoordigers van verschillende overheidsinstellingen en het EMSAGS Project namen ook kleinschalige goudmijnwerkers deel aan dit uitwisselingsprogramma om getuige te zijn van en ervaringen uit te wisselen over milieuverantwoorde mijnbouwtechnieken.

"Improving Environmental Management in the Mining Sector of Suriname, with Emphasis on Artisanal and Small-Scale Gold Mining (ASGM)" - EMSAGS Project
Our Partners