Vierdaagse trainingen aan relevante instituten betrokken bij het EMSAGS Project

Van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 oktober hebben medewerkers van verschillende overheidsinstituten deelgenomen aan trainingen gericht op de mijnbouwsector. Deze trainingen hebben hun inzichten vergroot op de volgende gebieden:

  • Bedrijfsstrategieën, Technologie en Milieu: Inzicht in strategische keuzes op het gebied van technologie en milieu, gezondheid en veiligheid binnen de artisanale en kleinschalige goudmijnbouw.
  • Impact van kleinschalige mijnbouw: Begrip van de impact van mijnbouwactiviteiten op het milieu, de gezondheid en veiligheid van werknemers en lokale gemeenschappen, en strategieën om deze impact te minimaliseren.
  • Veiligheid en Gezondheid: Methoden om de veiligheid en gezondheid van zowel mijnwerkers als lokale gemeenschappen te waarborgen.
  • Best Environmental Practice (BEP): Praktische richtlijnen voor de toepassing van BEP in de ASGM-sector.
  • Environmental Responsible Mining (ERM): Aanbevelingen voor het beperken van milieuschade in de ASGM-sector door middel van verantwoord mijnbeheer.
  • Ondergrondse mijnbouwmethoden: Een overzicht van de ondergrondse mijnbouwmethoden die momenteel in Suriname worden toegepast.

Tijdens de trainingen waren er twee dagen gereserveerd voor veldbezoeken met betrekking tot de HSE-aspecten binnen de ASGM. De deelnemers bezochten twee ASGM-locaties, waar ze de gelegenheid hadden om direct te observeren hoe er daadwerkelijk wordt gewerkt. Op basis van hun observaties konden ze HSE-aspecten identificeren en mitigatiemaatregelen formuleren.

Deze trainingen hebben bijgedragen aan het versterken van kennis en vaardigheden, met als doel een duurzame en verantwoorde ontwikkeling van de mijnbouwsector in Suriname.

"Improving Environmental Management in the Mining Sector of Suriname, with Emphasis on Artisanal and Small-Scale Gold Mining (ASGM)" - EMSAGS Project
Our Partners